משה מלך בארץ כוש / מה שתו במכת דם?

שאלה:

שלום, יש לי מספר שאלות:
1. זה נכון שמשה היה מלך כוש בדרך מבריחתו ממצרים למדיין?
והאם הוא היה בכלא מדיין?
2. מכת דם הייתה שבוע( אם אני לא טועה), אם לא היה מקור מים בכלל לכלל המצרים, איך הם חיו שבוע ללא מים?

תשובה:

שלום וברכה

אכן, המדרש תנחומר מובא בהרחבה הסיפור של משה רבינו שמחך בארץ כוס וסירב לשאת את אלמנתו של המלך הקודם ובעקבות זאת ברבות השנים היא הסיתה נגדו וכו' עד שנאלץ לברוח והיה נתון במאסר וכו', כדאי לעיין שם זה משלים את התמונה.

כידוע מדברי המדרש אחד ממקורות עשירותם של ישראל ביציאת מצרים היה ממכת דם, שכן מים שקנו בכסף מלא [ובמחיר מפולפל] מהיהודים – לא הפך לדם.

אגב, המלצה אישית, כיון שקשה לנו קצת להתחבר לכל המצב שהיה אז במצרים על כל פרטיו, מומלץ לקרוא את הספר "קורמו" ספר עלילתי מרתק שנכתב באופן המתאר חוויות של נער שחי באותה תקופה וחווה הכל, והספר כולו מיוסד באופן מדוייק על מדרשי חז"ל, זה מומלץ לילדים ומבוגרים כאחד. חווים את הדברים אחרת לגמרי.

הצטרף לדיון

תגובה 1