נזקים עקיפים מרטיבות מדירת שכן בבית משותף

שאלה:

שכן מעל דירתו של אבי ,שהודענו לו על נזילה מביתו לדירת אבי ולקח חודשים רבים עד שתיקן .בנתיים נוצר המון עובש וסרחון בביתו של אבי וכן היו ממש טיטופים מהתקרה .אבי שהינו מבוגר 87 וחולה לא יכל להשאר בבית עם הטחב. ועבר לבית אבות זמנית עד שתוקנה הבעייה.
האם השכן חייב לשלם לאבא שלי הוצאות כמו שכ"ד וטירחה שנגרמו לו עקב המגורים הזמניים במקום שאין לו חפציו האישיים שרגיל אליהם.
השכן לא דתי ואינני יודע אם יסכים ללכת לדין תורה

תשובה:

שלום וברכה,

השכן העליון שיש לו נזילה מביתו לביתו של השכן שמתחתיו, חייב לתקן את הנזילה. אמנם אינו חייב לשלם על נזקים עקיפין שנגרמו כתוצאה של הנזילה, ולכן אינו חייב לשלם עבור שכ"ד ושכר טרחה שהיה לשכן שמתחת.

בהצלחה.

מקורות:

גם במקרים שמחייבים את המזיק חייב המזיק על מה שהזיק, ולא על הוצאות עקיפות שנעשו מחמת הנזק.

הצטרף לדיון

תגובה 1