הכשרת מחבת

שאלה:

מה דין מחבת שהיה חלבי ובישלו בו בטעות בשר האם ניתן להכשיר בחזרה לחלבי?
אין אפשרות לקנות חדש

תשובה:

שלום וברכה

הבעיה בהכשרה של מחבת היא כפולה, ראשית אם מדובר במחבת טפלון ורגילים להשתמש בה במעט מאוד שמן, יש דעות שהיא טעונה ליבון ולא הגעלה וליבון ממש יקלקל אותה, שנית, התנאי הבסיסי בהכשרה של כלי על ידי הגעלה הוא שהכלי יהיה נקי לחלוטין, ומחבת בדרך כלל יש בה שומן שרוף דבוק ולא ניתן באופן זה להגעיל, לכן אם מדובר במחבת רגילה שכן משתמשים בה עם כמות רגילה של שמן, וניתן להכשירה, יש ללבן את המקום השרוף והשאר להגעיל, אם משתמשים במעט מאוד שמן מחבת טפלון – לא כדאי להכשיר.

מקורות:

ראה כאן הרבה תשובות על הכשרת מחבת.