עלייה להר הבית

שאלה:

לכבוד הרבנים האם נכון שהרב גורן התיר לעלות להר הבית ואם כן אפשר לסמוך עליו כמו שאנו סומכים לפעמים על דעה פלונית?

תשובה:

שלום וברכה

אינני יודע מה דעתו של הרב גורן, אבל תמהתי מאוד על השאלה שלך! מה ההגיון לסמוך על דעת יחיד כזו או אחרת בדבר שכמעט כל גדולי ישראל אסרו מכל וכל, וזה חוצה גזרות ומגדרים, מדובר במועצת הרבנות הראשית לדורותיה מזמן הגראי"ה קוק זצ"ל ועד היום, זה כולל את החזון איש בעל הקהילות יעקב הרב ש"ך הרב אלישיב הרב אויערבך כצד הליטאי, הגר"ע יוסף הגרב"צ אבא שאול, כל רבני פורת יוסף לדורותיהם ועוד ועוד מהצד הספרדי, כל גדולי האדמורים החסידיים, הרב שפירא והרב אליהו ישיבת מרכז הרב ועוד ועוד מכל הסוגים.

תתפלל בכותל המערבי ואני מבטיח לך שהתפילה תהיה הרבה יותר מקובלת ומרוצה לפני בורא העולם!

בשורות טובות.