אבקת מרק בשרית בסיר עם תבשיל חלבי

שאלה:

בישלתי תבשיל חלבי בסיר חלבי עם אבקת מרק בשרית (לפני הרבה זמן) לא ידעתי שהאבקה בשרית ורק לפני כמה זמן שמתי לב מה דין הכלים החלבים האם הכל צריך הגעלה האם לכולם יש תקנה או שיש כלים שאין אפשרות לתקן בהם?

תשובה:

שלום וברכה

ראשית יש לציין, שלמרות שכמות הבשר באבקת מרק היא מזערית, הוא לא בטל בשישים כדין מלתא דעביד לטעמא, ראה כאן ובתגובות אריכות בענין זה.

כיון שהכלים שנאסרו התערבבו בשאר הכלים, ויש טורח להכשיר הכל, אף שנחלקו הדעות בזה האם ניתן להקל מספק שלא להכשיר כיון שהם כבר לא בני יומן ובדרך כלל יש להחמיר, ראה כאן, במקרה שלפנינו שהמדובר הוא בכלי שני יש להקל בפרט שיש כאן נדון האם אכן הבשר עצמו הוא מלתא דעביד לטעמא, ואין צורך להכשיר אלא רק את הסיר.