מה נחשב הטמנה בדבר המוסיף הבל?

שאלה:

שלום לרבנים לכאורה יש סתירה במרן כי בסימן רנז סע א כתב שמותר להטמין ביום שישי בדבר שלא מוסיף חום ובסע צ אסר לשים בגד על הסיר כיון שזה משמר את החום של האש חשיב כמוסיף חום אני שואל אז אני שואל סוף סוף אבל בגד מצד עצמו לא מוסיף חום? ולפי מרן הנל אז לאיזה דברים שלא מוסיפים חום יהיה מותר להטמין בשישי ? מחילה על האריכות וו תודה רבה על הסבלנות

תשובה:

שלום וברכה

התשובה פשוטה, כאשר אתה עוטף בבגד סיר הנמצא על גבי האש זה נחשב הטמנה בדבר המוסיף הבל, משום שאמנם הבגד מצד עצמו אינו מוסיף חום, אבל על ידי הבגד אתה משמר את החום העולה מהאש, הרעיון אינו דוקא שהדבר המטמין יהיה מוסיף הבל, אלא שעל ידי ההטמנה יתווסף חום בתבשיל ולא רק ישמר החום הקיים.

יום נעים.