דרישת שכר עבור שעות שיצאתי בגלל בעיות של יחוד במקום העבודה

שאלה:

שלום,
במקום עבודתי שעת סיום העבודה הינה 17:30.
אלא שפעמים קורה שהגברים העובדים במשרד יוצאים מוקדם יותר(לפגישות,הביתה וכו').בשל כך, נוצרת בעיה של יחוד עם הנשים שנותרו במשרד.
במצב זה אני יוצא מיד מהמשרד. האם עלי להשלים את הזמן שנותר עד לשעת הסיום הרשמית? האם אין זה אונס?
מיותר לציין שהמעסיק אינו שומר מצוות ואין אפשרות לשוחח עימו על כך.
תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה,

עליך להודיע למעסיק על הבעיה שיש לך להישאר כאשר אתה נשאר לבדך. אולי ישנה לך את שעות העבודה, ואולי יתן פתרון לבעיה. לקחת כסף עבור שעות שאתה לא עובד, מסתבר שאסור, למרות שיש אונס, כיון שהאונס כבר צפוי מראש – אתה מודע מראש שיש שעות מסוימות שאינך יכול לעבוד, ולא דומה לאונס שהגיע בפתע פתאום.

בהצלחה.

מקורות:

בשו"ע חו"מ סימן שלד סעיף א מבואר שאם שכר פועלים לחרוש את השדה, וירדו גשמים בלילה ולא ניתן לחרוש, אם האונס לא ידוע לשניהם, או ידוע לשניהם – פטור הבעה"ב. ואם האונס לא ידוע לפועל, אבל ידוע לבעה"ב, חייב הבעה"ב לשלם לפועל.

במקרה שלך, רמת האונס שווה לשניכם, או ששניכם יודעים או ששניכם לא יודעים, ולכן אינו חייב לשלם.