נקב בקלף מגילת אסתר

שאלה:

שלום רב, בשיטה האחרונה של מגילת אסתר כתוצאה ממחיקה נהיה נקב. האם יש דרך לסתום אותו. זה נקב של נסתם ע"י הדיו.

תשובה:

שלום וברכה

זו בעיה… אמנם יש אפשרות של הדבקת חתיכת קלף – מטלית מאחור ולכתוב עליה, אבל יש בענין זה כמה תנאים, שכל האות תהיה על המטלית ולא רק מקצתה, והדיבוק חייב להיות טוב מאוד, אינני יודע א זה מעשי מבחינתך, גם הלקוח לא יהיה ממש מרוצה… תראה למגיה מקצועי, אולי בהקטנת שורה או רווח נכון תוכל להתגבר על הבעיה ולהשאיר את הנקב בחוץ באופן שלא יהיה בתוך אות ולא יפריע לדין מוקף גויל.

מקורות:

ראה קסת הסופר סי' יח.