חיבור שעון שבת בשבת לצורך חולה שיש בו סכנה

שאלה:

אדם שכח לחבר שעון שבת לשקע, וחיבר מכשיר אינהלציה לחשמל לפני שבת עבור תינוק בן חמישה חודשים עם דלקת ריאות שחייב אינהלציה כל 8 שעות.
האם היה מותר בשבת עצמה לחבר שעון שבת מכוון לזמנים שצריך, עכשיו בשבת כיון שמדובר בחולה (אולי בגלל שתינוק אפילו מוגדר כמסוכן לענין זה) אפשר לכוון שעון שבת שיידלק בעוד כמה שעות ושיאמר לגוי להכניסו.
ואם לא ימצא גוי אז אפשר ע"י קטן שלא הגיע לחינוך ? כיון שמדובר בגרמא והוי דרבנן.

תשובה:

שלום וברכה

לפי התיאור שלך, אם אכן יש קשיים בנשימה ולא מספיק האנטיביוטיקה, מדובר בחשש פיקוח נפש ומותר לעשות כך, ואף להדליק ממש במידה ואין גוי. תינוק קטן עם קושי בנשימה זה מצב שעלול להתדרדר ללא טיפול מתאים.

ערב טוב.