שום ובצל שעבר עליו הלילה

שאלה:

שלום כבוד הרב,
1. בשנה האחרונה משווקים ברשתות הסופר
שיני שום קלופות ארוזות בשקית/צנצנת.
האם אין כאן בעיה של שום קלוף שעבר עליו הלילה?
2. לכבוד שבת קודש ,אני נוהגת מבעוד יום לקצוץ בצל עבור הסלטים ולהכניסו לקופסת אחסון . על הבצל הקצוץ אני מפזרת מלח ומעט שמן זית כי הבנתי שאם שמים תבלינים או שמן על המאכל, זה בסדר שעובר עליו הלילה. האם אני נוהגת כראוי?

תודה רבה

תשובה:

שלום וברכה

  1. לפי מה שאתה מתאר בהחלט יש כאן בעיה, קשה לי להאמין שיש לזה הכשר טוב. באבקת שום אני מניח שהם כותשים יחד עם השום גם קצת קליפות, וזאת על פי מה שכתבו אחרונים [ראה הגהות יעב”ץ נדה יז א וערוך לנר שם] שכאשר נותנים מקליפות בתוך הבצל או השום מותר להלינם בלילה.
  2. אם זה משמעותי ומורגש ואמיתי זה בסדר, אבל מעט מאוד שמן בשביל לצאת ידי חובה – לא יועיל.

שבוע טוב.