בורר לצורך הסעודה הבאה

שאלה:

בס"ד
האם בדיעבד לאכול מאוכל שנברר כמה שעות לפני הסעודה, שמעתי מחבר שאמר שהרב יצחק יוסף התיר מכיוון שזה מחלוקת הפוסקים, ולכן בדיעבד מותר , ויש מי שסובר שסמוך זה אפילו כמה שעות כל שזה נעשה בשביל הסעודה אפילו כמה שעות, ולא מצאתי ?
א. מי הסברא ש"סמוך לסעודה" זה אפילו כמה שעות (ידוע לי שכולם אומרים עד שעה)?

לי ידוע שהמ"ב אוסר.

תשובה:

שלום וברכה

הבית יוסף בתחילת סי' שיט מביא בשם רבינו ירוחם ומסביר כך בדעתו, שכאשר זה לצורך הסעודה הקרובה, אפילו כמה שעות נחשב לאלתר, ורק כשהוא באמצע סעודה אסור לו לברור לצורך הסעודה הבאה. אמת שהביא שדעת רוב הראשונים אינה כן וצריך סמוך ממש, אבל כך הביא בשם רבינו ירוחם.

שבת שלום.