שימוש בטוסטר של מחלל-שבת

שאלה:

שלום כבוד הרב,
האם מותר לאכול מאפים שחוממו
בטוסטר אובן שנמצא בביתה של מחללת שבת?
היא הצהירה שהטוסטר אובן משתמש לפרווה וחלבי בלבד.

המון תודה

תשובה:

שלום וברכה

באופן עקרוני אדם יהודי חילוני אינו נאמן על כשרות מזון, כיון שאינו מקפיד על כך בעצמו. כך נפסק בשו”ע יו”ד סי’ קיט שהחשוד על הדבר אינו נאמן בו. בנוסף, אם הוא מחלל שבת בודאי שאינו נאמן להעיד על הדבר אם הוא אסור או מותר, כיון שדינו כמומר.

אלא שכאשר מדובר בחימום מאפה יבש בתנור שנראה נקי [יש לבדוק] בלאו הכי יש עוד צדדים להקל בענין זה, משום שזה רק ריחא וכנראה לא בן יומו, וניתן להקל בשעת הצורך אם נראה שהיא אומרת אמת.

יש לדעת אגב שבבית כזה החשש הוא לא רק בשר בחלב אלא יש הרבה חששות נוספים של מאכלות אסורות.

ובאופן כללי שומר נפשו ירחק מכל מאכל שיש בו חשש, ויאכל תמיד רק מאכלים בכשרות מהודרת ובכלים שאין לגביהפ פקפוק.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה רבה כבוד הרב,
    פתאום חשבתי לעצמי שיכול להיות שהיא הכניסה
    לטוסטר-אובן חמץ בפסח. (היא ממש חילונית).
    האם במקרה כזה הטוסטר הוא טרף וזה ממש אסור לחמם שם מאפה,
    גם במידה והוא נראה נקי?
    (מדובר בחמותי…. ובעלי מחמם שם ואוכל כל ביקור שלו..)

    תודה רבה