לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

קשר בין אב חורג לבת לאחר שהתגרש מאמא שלה

שאלה:

בין זוגי היה נשוי לגרושה שהיא אם לבנות מגבר אחר.
כעת התגרשו ואחת הבנות שומרת על קשר איתו.
באה לביקורים,יוצאים למסעדות משפחתיות.
שאלתי האם זה מותר?
מותר לה לישון בבית שלו כאשר היא באה לבקר.\?
לי הנושא נראה לא תקין מאחר ולדעתי היא מעליבה את האמא שלה וכמובן שחל איסור על שהייה במקום של בת עם גבר לבד.
חשוב לי לציין שהיא לא הבת שלו אבל הוא גידל אותה במסירות מגיל 4.
אודה לתשובתכם

תשובה:

שלום וברכה

בהחלט יש להם להשמר מאיסור יחוד! אסור לה להיות איתו לבד בבית, וכל דיני יחוד וכלליו תקפים לגביהם. וכן יש איסור בכל מגע של חיבה שנהוג בין אב לבתו.

לגבי עצם הקשר, ברור שיש לה לגביו חיוב של הכרת הטוב, אלא שאת קיום חובה זו יש לעשות גם בהתאם להלכה ובצניעות וגם בחכמה, לא לפגוע באמא. לא צריך להסתיר מהאמא, כשעושים בצורה נעימה וחכמה גם האמא תבין שזה טבעי שמכבדים אדם שגידל אותך מילדות.