כלה שדיברה באמצע השבע ברכות בחופה

שאלה:

שלום וברכה תודה על הכל
אני כלה טרייה
ויש לי שאלה לגבי החופה
באמצע השבע ברכות של החופה, אמרתי לאמא שלי איזו מילה, ועכשיו אני לא רגועה שאולי היה הפסק בין הברכות ואולי זה מחזיק – החופה.
מה אני צריכה לעשות?

תשובה:

שלום רב,

החופה כשרה ואין מה לחשוש. אם כי לכתחילה החתן והכלה צרכים לשתוק ולכוון לצאת ידי חובה, אבל אם לא כיוון בפרט בברכות הנישואין אין זה ברכה לבטלה ראה בשו"ת אגרות משה או"ח ח"ה סוף אות יז. אגב, ראיתי בספר בית חתנים ח"ב עמוד שה שציין בשם הגרי"ש אלישיב שלגבי ברכת האירוסין (שאסר לנו את הארוסות וכו') שהאישה אינה שייכת בברכה זו ואינה צריכה לצאת ידי חובה בברכה זו, עדיין טוב שתכוון לצאת גם בזו משום שהיא גם שייכת בזה.