האם מותר לי לתבוע על גניבת זכויות יוצרים שלי?

שאלה:

שלום!

אני בעלים של חנות דיגיטלית של מוצרים באינטרנט.
מתחרים שלי מוכרים באתרים שלהם את אותם מוצרים (שאת חלקם אני ייבאתי לארץ ומכרתי לסיטונאים).

לתדהמתי אני מגלה שמתחרה שלי העתיק מהאתר שלי את כל התוכן על המוצר (שלקח זמן רב לכתוב אותו) וכן את התמונות שלו שאני צילמתי בסטודיו יקר!
בלי להתבלבל בכלל, את המוצר הוא מציג במחיר מעט יותר זול ממני (וכל מי שמחפש את המוצר בגוגל רואה מיד את הפערים במחיר בין האתרים וקונה ממנו).

כעת, מלבד עצם הגניבה, נגרם לי פה נזק שגוגל מציגים את הדף שלו בתוצאות הראשונות, ואת שלי בתוצאה השלושים ומשהו. מומחה אמר לי שכנראה הם חושבים שאני העתקתי את התוכן ממנו ולא ההפך, ולכן הם מתייחסים לדף שלי כלא אמין.

אין לי אומדן כמה נזק יש פה, היות ולעולם לא אדע כמה מוצרים הוא מכר דרך דף זה. אבל ודאי שיש פה נזק.

לפיכך הריני לשאול האם מותר לי לתבוע אותו, היכן ועל מה.

תודה רבה!

תשובה:

שלום וברכה,

ברור שמי שמעתיק עבודות מאתר לאתר, נחשב לגזל – פגיעה בזכויות יוצרים, ויורד לאומנותו של חברו. עליך לתובעו בבית דין שיורד לאומנותך. ואם הצד השני יסרב להופיע בבי"ד תקבל היתר לתובעו בבית משפט.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

3 תגובות

  1. תודה רבה על המענה.
    האם יש לי על מה לתבוע בבית דין?
    אין לי הוכחת נזק (אינני יודע כמה קנו ממנו את המוצר, ואין לי אומדן כמה נדפקתי מזה שהוא העתיק ממני).

    המוציא מחברו עליו הראיה, ואין לי ראיה.

    המקסימום שבית דין יגידו לו זה למחוק את החומרים וזהו. נכון? או שאולי כן יש מקום לתבוע ממון ממנו.

  2. התביעה בבית דין תהיה שיבטל את התכנים שלקח ממך. אל מניעת הרווח שנלקח ממך לא מחייבים בבית דין. אם יסרב להופיע בבית דין תוכל לתבוע בבית משפט.