האם קיים איסור קריאת תהילים בימי חג המולד הנוצרי ?

שאלה:

שלום רב,

יש לנו קרובים בחו"ל, שמתחזקים בדת. הם סיפרו שרב אמר להם, שאסור לקרוא תהילים בימי חג המולד הנוצרי (24 עד 26 לדצמבר).

השאלה שלי :
האם אכן קיים איסור כזה, ואם כן, על מה הוא מתבסס, שהרי חג המולד לא קשור ליהדות ?

בתודה ובברכה, , אימייל :

תשובה:

שלום וברכה

יש קהילות בעיקר חסידיות ובעיקר בחו"ל שנהגו שלא ללמוד ב"ליל הניטל", יש שעשו זאת בלי ה25 לדצמבר, ויש שעשו זאת בראשון לינואר ויש בחמישי, כל מיני מנהגים, אף אחד לא עשה זאת יותר מלילה אחד אבל המנהגים חלוקים, מחמת השינויים בין הלוחות השונים לספירת הנוצרים. הרעיון הוא שבלילה שנולד אותו האיש שולטת קליפת "עורב" כלומר יש איזו רוח טומאה שנתפסת בלימוד. שוב מדובר רק בכמה שעות בלבד ולא ביומים, וגם מי שנהג בכך נהג ומי שלא אינו צריך לנהוג. בארץ ישראל המנהג הרווח יותר שלא להתייחס לניטל יש שאמרו שהטומאה אינה שולטת בארץ, אמנם בין קהילות החסידים גם בארץ רבים מחזיקים מנהג אבותיהם בידיהם.