לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

הוצאת ספר תורה שלא בזמן התפילה

שאלה:

אנו רוצים לערוך אירוע לאדם שמעולם לא זכה לעלות לתורה. האירוע אמור להיות בראש חודש. השאלה היא כזו, אם נעשה תפילה במקום יש חשש שלא כל המוזמנים ידעו לכבד ולשתוק כל התפילה על כל המשתמע.. השאלה היא האם אפשר לקבוע עם עשרה אנשים שלא ישמעו קריאת התורה באותו יום בביהכ"נ, ואז לערוך את האירוע עם קריאת התורה. ואם כן, השאלה היא האם צריכים שעשרה לא ישמעו קריאת התורה, או שדי בפחות?

תשובה:

שלום וברכה

אין טעם לשנות מסדרי התפילה עבור אנשים שאינם יודעים לכבד, יותר מוצלח לפי דעתי להזמין אותם לשעה בה אמור להיות קריאת התורה, למשל אם התפילה תתחיל בשבע בבוקר להזמין אותם לשעה שמונה, שיהיו בקריאת התורה, ואחרי זה מוסף זה כבר קצר…

בהצלחה