יורד לשדה חברו אם שייך הדין כשסיכמו על סכום כספי

שאלה:

שלום

האם שייך דין יורד ששמין לו הוצאותיו כאשר סיכמו מחיר מראש. אם אפשר מקור לתשובה

תשובה:

שלום וברכה,

המושג של 'יורד לנכסי חברו' שפעמים שמשלמים הוצאות, ופעמים שבח, נאמר דווקא במקרה שירד שלא מדעת הבעלים, או בלי סיכום כספי. אבל אם סוכם על מחיר, חובת הבעה"ב לשלם את מה שסוכם ולא רק הוצאות.

בהצלחה.

מקורות:

ראה שו"ע סימן שעה שהתחיל המחבר את דבריו היורד לנכסי חברו שלא ברשות – הרי שכל דין יורד דווקא כשעבד ללא סיכום כספי עם הבעלים.