כביסה של שכן שמטפטף על כביסת השכן מלמטה

שאלה:

מה הדין אם יש שתי קומות ויש מתלה כביסה על מתלה כביסה בכל קומה ומלמעלה מטפטף מהמתלה על המתלה של השכן מלמטה.

תשובה:

שלום וברכה,

בבניין משותף שיש חבלי כביסה של כל השכנים בצד אחד, לא ניתן לעכב על השכנים מלתלות כביסה משום טיפות המים, כיון שעל דעת כן השתתפו. ולכן זכותו של השכן העליון לתלות כביסה למרות שמטפטף על כביסת השכן התחתון. ואם השכן התחתון רוצה למנוע את הטפטוף, עליו להעביר את חבלי הכביסה או לבנות מתקן שלא יגיעו אליו הטפטוף.

בהצלחה.