אינטרנט שאינו מסונן למי שנכנס רק לשיעורי תורה

שאלה:

מה הבעיה באינטרנט לא מסונן אם אני לא נכנסת לאתרים לא טובים? כי באינטרנט עם סינון אי אפשר להיכנס ליוטיוב ולראות הרצאות

תשובה:

שלום רב

אסור לגלוש באינטרנט שאינו מסונן כהלכה, גם אם את נכנסת רק לאתרים צנועים.

מקורות:

מקור פשוט לכך שמעתי מהג”ר משה צדקה שליט”א ראש ישיבת פורת יוסף, מדברי הגמרא בבבא בתרא דף נז עמוד ב:

“ועוצם עיניו מראות ברע א”ר חייא בר אבא זה שאין מסתכל בנשים בשעה שעומדות על הכביסה היכי דמי אי דאיכא דרכא אחריתא רשע הוא אי דליכא דרכא אחריתא אנוס הוא לעולם דליכא דרכא אחריתא ואפ”ה מיבעי ליה למינס נפשיה”.

כלומר גם זה שעוצם עיניו ואינו מסתכל באותן נשים נחשב רשע, מפני שלא היה לו ללכת שם ולהכניס עצמו לנסיון, אף שלמעשה עמד בנסיון! וכך גם באינטרנט שאינו מסונן כהלכה. מי שגולש במקום אסור הוא רשע גמור שלא מדברים עליו בכלל, החידוש הוא שגם מי שלא נכשל מעולם ואינו גולש כלל בשום דבר שיש בו איסור, נקרא רשע על שהביא עצמו לידי נסיון!!!!

ברכה והצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. אבל אני אפילו לא מביאה את עצמי לידי ניסיון זה ממש לא ניסיון בשבילי. זה לא שאני רוצה ומונעת מעצמי להיכנס לשם זה פשוט לא מעניין אותי ומגעיל אותי אז זה לא ניסיון

  2. אין אפוטרופוס לעריות, הרי זה לא מדובר רק על אתרים שענינם פריצות לשמה, לפעמים יש חדשות מענינות באתר לא מסונן ודרך אגב [?] יש תמונות לא יפות..