תמונה עם זכויות יוצרים שעברה שינוי מהותי

שאלה:

שלום כבוד הרב,
השאלה הזאת היא לא שאלה דחופה או שאלה נצרכת אבל אני עדיין רוצה לשאול אותה.
אם אתה לוקח תמונה שיש עליה זכויות יוצרים, ואתה משנה אותה ועורך אותה עד כדי כך שהתוכנה שבודקת זכויות יוצרים לא יכולה לזהות את התמונה ואת היוצרים שלה (ובלי עריכה ושינוי היא כן תצליח לזהות).
האם מותר לך להשתמש ולהנות בתמונה שערכת או שזה עדיין נחשב גזל?

תשובה:

שלום וברכה,

ההתייחסות של החוק בזה מאוד משמעותית לקביעת ההלכה, אם לפי חוק כאשר נעשה שינוי מהותי לא יחשב הפרת זכויות יוצרים, גם לפי הלכה יהיה מותר להעתיק אחר שינוי מהותי. ואם החוק אוסר משמע שיש בזה הפסד לבעל התמונה, ואין להעתיק גם לאחר שינוי מהותי.

בהצלחה.

מקורות:

ראה עלון המשפט גליון מספר 39 התייחסות של חוק זכויות יוצרים בהלכה.