ספר שיש בו דברי תורה – מכירתו לחילונים

שאלה:

‏אני עובד עם מישהו שכותב ספר ‏בחלק מהספר יש תרגום מעברית לאנגלית של פסוקים מהתורה הספר יהיה מיועד לציבור הרחב לא רק לדתיים יימכר בעיקר באינטרנט וגם יודפס לחניות ספרים האם יש בעייה עם קדושת השם שאולי לא יכובד אחרי הקריאה אצל חלק מהקוראים ולא ישימו בשיימאס שאלתי היא איך להתמודד עם זה

תשובה:

שלום וברכה

בדרך כלל ספר אינו נזרק סתם לאשפה אלא מוצא את מקומו בארון הספרים, לכן גם אם יש שם דברי תורה זה בסדר, ואדרבה, איך נקרב יהודים אם לא נמכור להם ספרי קודש… אבל לכתחילה שמות הקודש ממש אין צורך לכתוב, מספיק לכתוב זאת בכינויים הנמחקים.

שבת שלום.