בין השמשות – האם מותר או אסור בשבות

שאלה:

שלום,
מה ההבדל בין סימן רסא סעיף א , לסעיף ד.

בעצם השאלה היא , האם כל סעיף א בטל ברגע רוב העיר קיבלה שבת נניח בזמן הדלקת נרות , ואז בין איסורי תורה או דרבנן אסור לעשות , אפילו ערובי חצרות, או הטמנה, וכל איסורי דרבנן?

תשובה:

שלום וברכה

אכן כדבריך אבל באופן שונה מעט, שהרי יש מצוה של תוספת שבת, והיאך יתכן שסעיף שלם בשו"ע מדבר על אנשים שלא קיימו מצוה זו… וראה בס' מגלת ספר של הרב אוריאל איזנטל רב שכונת רמות ג' בירושלים, שביאר שם על אתר, שיש שתי דרגות בקבלת שבת, יש "פרישה ממלאכה" שזה מספיק למצות תוספת שבת, ויש קבלת שבת גמורה בתפילה שאז יכול גם להתפלל של שבת ולקיים מצות סעודה וכדומה, שבזה כבר חלה עליו גם קדושת השבת ואסור בענינים אלו כמבואר שם בסעי' ד.