סיכם עם ספק סחורה ולא עמד בהתחייבות שלו והיו לקונה הרבה הוצאות

שאלה:

מדי שנה ,בתקופת החגים אני מוכר סחורה של ארבעת המינים בדוכן רחוב,את הסחורה אני לוקח מהספק הקבוע שלי שההסכם בינינו הוא כזה:

הוא מספק לי סחורה ומהסכום הכולל שאני מרויח אני מקבל 30% מהברוטו.

השנה רציתי להתרחב ולמכור בעוד מקום ,מה שחייב אותי לעדכן אותו שהשנה אני פותח 2 דוכנים והאם מבחינת הכמות של הסחורה זה יהיה רלוונטי, אחרי שקבלתי את אישורו, שכרתי דוכן בעלות 1800 שח

ושכרתי עובד ב30 שח לשעה.

כמה ימים לפני המכירות באתי לקחת סחורה, וראיתי שאין את הסחורה הטובה והמשובחת שעליה הוא התחייב,משנשאל על כך,הוא אמר שיש לו סחורה שהוא רוצה ל"הצהיב"(הכוונה להבשיל את האתרוגים כדי שיהיה להם צבע נאה).לאחר מכן הוא אמר לי שהוא ישלח לי סחורה טובה סוג אא .

בלילה המכירות הוא הודיע לי שאין לו אתרוגים משובחים(שעליהם עיקר הביסוס של הדוכנים שלי )

ומחר הוא ישלח לי.

למחרת הוא שלח לי סחורה אך לא את האתרוגים שעליהם סיכמנו.באותו יום מכרתי סחורה באיכות בינונית,וההכנסות לא היו לפי צפי המכירות שלי.

את האתרוגים המובטחים לא קבלתי ,למרות ההבטחות החוזרות ונשנות שלו.

היו לי הפסדים בגין הוצאת שכירת דוכן ועובד,

ההכנסות נטו שלי הם:3385שח

הוצאות נטו שלי:3000שח

מה שמשאיר לי רווח זעום של 385שח

עבור עבודה מאומצת של 4 ימי מכירות.

רציתי להגיע איתו להסכם עבור השתתפות בהוצאות ומפח הנפש שנגרם לי בגללו,אך הוא סרב להשתתף,

בסיום השיחה אמרתי לו שאשאל רב בעיניני ממונות, וכיצד שיורה לי כך אפעל.

השאלה היא כזאת;

האם הוא אמור להשתתף בהוצאות שהיו לי ,לפחות בחלקן, ואם כן אז כמה הוא אמור לשאת בנזק שנגרם לי.

בתודה :

תשובה

כדי שהתשובה תהיה נכונה צריך לשמוע את שני הצדדים. על כדי שתפנו לב"ד לברר את הדין ודברים בינכם.

הרבנים המשבים:הרב אברהם בוטרמן  הרב גבריאל לומברד והרב אשר דיזמטרובסקי