ויכוח בין שניים על חוב ישן

שאלה:

הלוותי לחבר כסף כדי שיקנה רכב לעסק שלו. כעת הוא מסרב להחזיר לי בטענה שלפני שנה הייתי חייב לו כסף ולא החזרתי (למרות שהוויכוח על הכסף מזמן הסתיים וחזרנו להיות חברים טובים) מסתבר שהוא טמן לי פח , ניצל את אהבתי אליו ואל משפחתו …. ביקש מימני שוב ושוב לרכוש עבורו רכב כדי שיוכל להתפרנס ….. אני עשיתי זאת ….ואז הוא נעלם לי ….ומסרב להחזיר את הכסף באמתלה שיש שוב לשבת על החשבון מלפני שנה …… כואב לי הלב. איבדתי חבר שרימה אותי במשך שנה שלמה …..וגם כסף.

תשובה:

שלום וברכה,

כשיש ויכוח בין שנים על ממון, מוטל על הצדדים לפנות לבית דין שישמעו את הצדדים ויפסקו את ההלכה. לא אמורים להתווכח ולהערים אחד על השני. כשיש דין יש שלום. תציע לחבר שאתה רוצה לדון על ויכוח הכספי, וכל יצא האמת לאור.

בהצלחה.