תשלום לבעל מקצוע שלא הצליח לתקן את הבעיה

שאלה:

שלום רב,

היה לי פיצוץ באינסטלציה וחיפשתי איסנטלטור. בדיוק עמד לידי ידיד ושאלתי אותו אם יש לו אינסטלטור עבורי. ההוא התקשר בעצמו לחבר שלו שהוא אינסטלטור ושלח אותו אלי. הבנאדם הגיע ובדק כשעה מכאן ומכאן ולא מצא את הבעיה. באמצע העבודה שלו הייתי חייב ללכת והשארתי אותו לעבוד. כשחזרתי הוא כבר לא היה וראיתי שהוא לא מצא את הבעיה, והבעיה בעינה עומדת.

האם אני צריך לשלם לו?

תשובה:

שלום וברכה,

האינסטלטור הוזמן לתקן, והתשלום עבור התיקון. ולכן אם לא הצליח לתקן אינו זכאי לתשלום.

בהצלחה.

מקורות:

בגמרא ב"ק דף קטז ע"א מבואר שאם שכר את חברו שיציל לא את חמורו שנטבע בנהר, ולא הצליח להציל, אין לו אלא שכרו. הרי שאם שכר אומן ולא הצליח להציל מגיע לו שכר. אלא ששם הוא מצב של ספק, והמצב ידוע שלא בטוח שיצליח להציל, ונשכר כדי לנסות להציל. ולכן גם אם לא הציל חייב לשלם לו שכר. אבל אם הזמין אינסטלטור לתקן, והאינסטלטור הגיע על דעת לתקן, ולא נשכר לניסיון – אם לא הצליח אין לו שכר כלל.

הצטרף לדיון

תגובה 1