לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

עיסה שנילושה על מנת לחלקה לאנשים שונים

שאלה:

האם שש בנות דודות שכל בת לשה חצי קילו והן מצרפות הכל לקערה אחת והם יתחלקו לאחר הקליעה לפני האפייה האם צריך להפריש? והאם צריך לברך?

תשובה:

שלום רב.

יש סוברים שעיסה זו פטורה מהפרשת חלה כיון שרוצים לחלקה לחלקים קטנים בעודה עיסה שיהיה לכל בת דודה את חלקה ולכן יש להפריש ללא ברכה.

מקורות:

מקור דין זה של עיסה על מנת לחלק הוא במשנה בחלה פרק א’ משנה ז’ וכדעת ר’ יוחנן בירושלמי פסקו רוב הראשונים וכמבואר בביאור הגר”א סי’ שכ”ו סק”ז באריכות ובפתחי תשובה שם סק”ב.