ייחוד בדירה מחולקת עם דלת חיצונית

שאלה:

שתול וברכה בסיעתא דשמיא רציתי לשאול אני גרושה חיה לבד בדירה מחולקת של שלוש דירות חוץ ממני בבניין מגורים רגיל כמובן עם דלת חיצונית שסוגרת על כל הדירות וזה נראה לי ייחוד כי בדירה אחת חיים זוג ובדירה השנייה חי גבר לבד וזה כאילו לא מרגיש לי נכון וראוי בגלל הדלת החיצונית שכל הזמן סגורה

תשובה:

שלום וברכה

למעשה נראה שיש להקל בזה, אא"כ קורה מקרה שאת יודעת ששני בני הזוג הנשואים יצאו מחוץ לעיר ואינם עשויים להגיע, ואז יש להשאיר את הדלת החיצונית פתוחה. הכלל הוא שכאשר חלק מהמתייחדים אין להם איסור יחוד כמו הזו הנשוי שכיון שאשתו איתו אין לו בעיה שיהיו שם עוד נשים, או שהמצב הוא כזה שכל הזמן עשויים אנשים להכנס, אין איסור יחוד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. האמת הם לא נשואים והם לפעמים יוצאים ואני נשארת עם דייר אחד שגר בדירתו לבד ולא כל אחד יכול להיכנס דרך הדלת החיצונית רק למי שיש מפתח ואלו הם הדיירים שבשאר הדירות המחולקות