האם אפשר לחלק את הסעודה של הבוקר לשנים כדי שיועיל לסעודה שלישית?

שאלה:

ראיתי מנהג שעושים בשבתות חורף. שישר אחרי הקידוש בשבת בבוקר נוטלים ידיים עושים המוציא ואוכלים משהו קטן שיהיה שיעור וסעודה. כגון פיצה או משהו כזה.
וזה נחשב הסעודה שניה. הולכים למנחה גדולה וישר אחר כך סעודה שלישית. באזור 13 בצהריים עם המנות העיקריות וכו'..
האם זה בסדר לנהוג ככה?

תשובה:

שלום רב,

אין בכך בעיה. בפרט שאתם מתפללים מנחה לפני הסעודה. כידוע יש נידון אם אפשר לאכול סעודה שלישית לפני תפילת מנחה הן מחמת הדין שלא לאכולל סעודה קודם התפילה משהגיע זמנה, והן מצד המקובלים שכתבו שלכל סעודה שי להקדים תפילה. ראה בערוך השולחן סי' רצא סעי' ד'.