סלסול פאה נכרית בשבת

שאלה:

יש לי פאה לשבת שהחלק העליון שלה חלק והחלק התחתון מתולתל עם שביל באמצע, השיער בצידי הפאה ובמצח נוטים ליפול לכיוון הפנים (בגלל חלקות ודקות השיער) האם מותר לגלגל את השערות בצדדים בקבוצות, ולשים סיכות בפאה בליל שבת, על מנת להחזיק את הצדדים בצורה שלא יפלו ביום לפנים ויעמוד יפה.

תשובה:

שלום וברכה

אם לא מדובר בקליעה ממש שבזה יש לחשוש לאיסור אורג, אלא רק סילסול והחזקת בסיכה – מותר [בשונה משערות הראש שבזה גכידוע נחלקו הפוסקים אם מותר לסלסל פאות בשבת, משום שבשער המחובר לגוף יש בעיה של בונה].

על סירוק פאה נכרית בשבת ראה כאן.

מקורות:

ראה משנה ברורה סי' שג ס"ק פב. על סלסול פיאות הראש כדרך החסידים, ראה קצות השלחן סי' קמו שאם זה כבר מסוסל מבעוד יום ורק משלימים ומחליקים מותר, וכן נקט הגרש"ז אויערבך ראה פניני המאור ח"ב מכתב לב אות ט, וע"ע בעיקר דין זה במנחת יצחק ח"א סי' פ.