האם מותר להדפיס דפים מתוך ספר, שצילמתי מוידאו שהציג את הדפים האלה?

שאלה:

שלום כבוד הרב
צילמתי תמונות מוידאו שמסביר כללי ניקוד, הצילומים הם של דפים מתוך ספר ששמו בוידאו.
האם מותר להדפיס את מה שצילמתי?

תודה רבה כבוד הרב

תשובה:

שלום וברכה,

אם רכשת את הוידאו מותר לך להעתיק ולצלם. לפי החוק אם אדם רכש תוכנה מותר לו לשכפל כשהמטרה לעצמו. אם לא רכשת, אם העתקה הוא חלק קטן ולא נושא שלם – מותר. אבל להעתיק דברים שלמים – אסור.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה כבוד הרב
    ואם אני לא מדפיס את הדברים, אלא רק שומר במחשב, האם מותר במצב כזה להעתיק דברים שלמים?
    זה וידאו מיוטיוב אם זה משנה
    ערב טוב