טבילה בבוקר במקווה מועילה במקום נטילת ידים?

שאלה:

שלום להרב,

שאלה: מי שיכול ללכת למקוה טהרה מיד כשיקום, אף שיש ליטול ידיים מיד בצד המיטה בכלי, מ"מ בדעבד אם כבר נמצא במקוה, ונכנס ויורד ועולה כל גופו ג' פעמים האם עוד צריך לעשות נטילת ידיים סרוגים ג' פעמים עם הכלי להסיר רוח רע מן הידיים?

ברכה והצלחה

תשובה:

שלום וברכה

במשנה ברורה בסי’ ד ס”ק י מבואר שגם בנהר, מה שמועיל לשכשך ידיו שלוש פעמים הוא משום שהמים הראשונים ששכשך בהם כבר עברו הלאה, אבל במקום שהמים עומדים כמו במקווה, נראה שזה מועיל רק כנטילה אחת וצריך עוד פעמיים.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. וצריך להבין: היכן מצינו מקווה טמא?!
    ואולי מה שכתבו בנהר דקמאי קמאי חלפו היינו בנהר שרובו מי גשמים זוחלים ופסול לטבילה, ועפ"ז המטביל במקווה כשר – יכול להטביל ג"פ אפילו במקום אחד, וצ"ע למעשה.
    ואם יכול לערות מכלי כדין – בוודאי עדיף, שהרי המטביל ידיו יש ג דעות איזו ברכה לברך על טבילתן (על נטילת/טבילת/שטיפת ידיים).