בר מצוה מוקדמת בשלושת השבועות

שאלה:

שלום וברכה
לבני יש בר מצוה בשבת בב באב .
האם נותר לעשות מסיבת בר מצוה התמוז בשלושת השבועות?

תשובה:

שלום וברכה

תוכלו להקדים את בר המצוה לפני ראש חודש אב, אבל אין לעשות עם מוזיקה כיון שאינה בר מצוה בזמנה.

אם כבר, אני הייתי דוחה לאחר תשעה באב.

מקורות:

אין כל בעיה לערוך מסיבת בר מצוה באכילת בשר וכו’. לגבי מוזיקה בבר מצוה שבזמנה נחלקו הדעות: יש שהקילו בסעודות מצוה בשלושת השבועות לנגן בכלי נגינה, ראה שיירי כנה”ג סי’ תקנא ס”ק לג ושו”ת חיים שאל ח”א סי’ כא, וע”ע כף החיים שם ס”ק מ, ובר מצוה בזמנה היא סעודת מצוה, ויש שאסרו זאת, ראה מועדים וזמנים ח”ח סי’ שלח. ולכן המיקל בזה יש לו על מי לסמוך, בודאי במוזיקה ווקאלית. אבל בבר מצוה שאינה בזמנה ודאי יש לחשוש לדברי המחמירים, כיון שרק בדוחק אמרו שאם החתן אומר דרשה היא סעודת מצוה, אבל עדיין לענין מוזיקה שיש שהחמירו גם בבר מצוה בזמנה נראה לי שיש להחמיר.