עדיף להתפלל וללמוד בבית מאשר לעבור איסור בחניה פרטית

שאלה:

שאלה לכבוד הרב
אני הולך להתפלל או ללמוד בבית הכנסת, ונכנס לחניה משותפת של בנין משותף, העירו לי שעדיף לי להתפלל בבית או ללמוד בבית, מאשר לעשות "איסור חמור מהתורה" לחנות בחניה משותפת של בנין משותף. למען ההגינות, יש לציין שיש חניה ציבורית במרחק של 50 מטר בערך. שאלתי לכבוד הרב היא האם יש אמת בדבריהם שעוברים איסור מהתורה. ועד כדי כך שעדיף להתפלל או ללמוד בבית, מאשר לחנות בחניה של בניין משותף. תזכו למצוות וישר כח.

תשובה:

שלום וברכה,

הגוזל קרקע מחברו, לדעת הרמב"ם עובר באיסור לא תגזול. ובארץ ישראל עובר בשתי לאווין: לא תגזול. ולא תשיג גבול רעך. וי"א שאין איסור גזלת בקרקע. וכתב הפרישה שגם לאותם שיטות יש איסור מדרבנן.

מסתבר שהמחלוקת לגבי איסור לא תגזול בקרקע היינו דווקא כלפי הקרקע. אבל לגבי השימוש לכו"ע עובר באיסור לא תגזול.

על כן אין היתר להשתמש בחנייה פרטית כדי לקיים מצוות. ועדיף להתפלל בבית וללמוד בבית, ולא לחנות בחנייה פרטית ולעבור באיסור גזל.

בהצלחה.

מקורות:

בעניין גזלת קרקע – ראה טור חו"מ סימן שעו. ובנו"כ שם.