ניתוח באשכים

שאלה:

שלום הרב רציתי לדעת אם תינוק יהודי ננולד עם בעיה באשכים למקרה זה מחילה מכבודך לא שווים בגודלם ועבר ניתוח האם הוא נקרא פצוע דכה כיוון שרש"י כותב על התורה פצוע דכה שנפגעו האשכים שלו האם זה שייך גם בנושא הזה? מחילה על השאלה הלא נעימה אבל תורה היא וללמוד אני רוצה. אשמח לתשובה.

תשובה:

שלום רב,

הדוגמה שהבאת לא ממש תואמת את השאלה. כאשר גודל האשכים אינו תואם זה לא דבר המצריך ניתוח. במקרה שהיה ניתוח במקום בהחלט יש שאלה בכשרותו. כאשר יהיה משהו ספציפי נשמח לסייע בעז"ה.