כיצד לתקן קללת מי שפרע

שאלה:

שלום להרב,

ששאלו: מי שלא ידע הלכות טוב ועבר במי שפרע, ברור שיעשה תשובה כמו שכתב הרמב"ם על מי שעברה, אולם היאך יתקן מה שכבר עשה?

תשובה:

שלום וברכה,

האיסור לחזור מקניין כסף הוא איסור לחברו – היות וחוזר מהעסקה נחשב שאינו עומד בדיבור ומצער את חברו. ולכן אם חברו מסכים לביטול העסקה, אין קללת של מי שפרע. ולפ"ז מסתבר שאם עבר וביטל קניין כסף, וירא מקללת 'מי שפרע' יכול לבקש מחילה מחברו, והמחילה מועילה לבטל את הסכמת העסקה, ואין את הקללה של 'מי שפרע'.

בהצלחה.