שכן בונה צמוד למקלט ללא אישור

שאלה:

שלום רב,
אנו דיירים חרדים מירושלים בבנין מדורג שיש בו גם מקלט,שכן מקומת קרקע בנה לפני כמה שנים מרפסת גדולה מאד כ-40 מטר ליד דירתו, בלי רשיון על השטח של הבניין, מתחת למרפסת הוא חפר מחסן שהשכיר אותו בכסף, וכל זה צמוד למקלט של הבניין שנסגרו החלונות לאור (הוא השאיר מסדרון קטן ליציאה מהחלונות של המקלט), עד כאן השכנים פחות או יותר לא התנגדו, הבעיה שלפני כחודש הוא החליט לעשות מהמחסן הזה 2 יחידות דיור פצפונות והוא סגר את החלונות של המקלט לגמרי בלי אפשרות לאויר ואור, השכנים באו יפה ודיברו איתו, לא בקטע של צרות עין, בעלי ביקש ממנו שיעשה יחידה אחת במקום המחסן כמו שהיה קודם, ואין עם מי לדבר !!!, הבאנו רב של השכונה שיחליט -והוא אמר שהוא גנב וגזלן, אבל לשכן לא מפריע להמשיך לבנות,
השאלה שלי האם מותר להלשין עליו לעיריה? צר לנו עליו ואנחנו מרחמים שיפסיד הכל, כי בטוח יהרסו לו גם את המרפסת
מצד שני אם נצטרך את המקלט חלילה -אין אויר !
וגם כל מי שצריך לבנות בבניין צריך אישור מהג"ה שהמקלט תקין -והוא לא, ולא יוכלו לבנות
מצפה לתשובה מהירה
תודה

תשובה:

שלום וברכה,

עליכם ללכת היום לבית דין ולהוציא עליו צו הפסקת עבודה – איסור להמשיך לבנות עד שיהיה פסק בית דין – ואם ימשיך מחר לבנות, מותר לכם להלשין מיד לעירייה.

בהצלחה.