בורר שני מיני מאכל בשבת

שאלה:

האם מותר בשבת לברור מסיר החמין את האוכלים השונים ולהניחם כל אחד בנפרד מחוץ לסיר. תפוחי אדמה בנפרד. קטניות בנפרד. בשר בנפרד וכו.
2. והאם מותר להשתמש במצקת עם חורים להוצאת הקיטניות מהרוטב?

תשובה:

שלום וברכה

מותר לברור שני מיני מאכל רק אם זה נעשה לשימוש מידי – באותה סעודה, ושלא על ידי כלי המיועד לברירה כמו זה שהזכרת. בזה מתקיימים כל הכללים, אוכל מפסולת [במקרה זה אין פסולת כי רוצים לאכול הכל רק בנפרד] ביד, ולשימוש מידי.