חלום שאני מנשקת את הסבא שנפטר

שאלה:

חלמתי שאני מנשקת את סבא שלי שואלת אותו מה שלומך?והוא לובש מעיל מצבע כחול ששייך לבן שלי וכל המשפחה נמצאת לידו חוץ מאחות אחת (הבת שלו) ובאותו מקום יש שולחן עם מפה לבנה שהבת שלי מסדרת עליה כוסות זכוכית מה אומר החלום הזה?ומה אומר על זה שאני נשקתי את הסבא שהיה צדיק?

תשובה:

שלום וברכה

חלום מסוג זה תמיד מזכיר לנו, שבסופו של דבר הנפטרים כבר אינם יכולים לעזור לעצמם כלל, וכל עילוי נשמתם הוא רק על ידי שצאצאיהם כאן בעולם הזה עושים איזה חיזוק במצוות, זיכוי הרבים, צדקה, לימוד משניות וכדומה לעילוי נשמתם הטהורה.

חיזקו ואימצו ובודאי יכיר לכם טובה וימליץ עליכם טוב ממרומים לפני ריבון העולמים.

שבת שלום.