עניית אמן אחרי ברכות הפטרה

שאלה:

בס"ד
שלום
רציתי לדעת לגבי מה שראיתי ביחוה דעת חלק ב' סימן כג שפוסק שלפי הספרדים צריכים לענות אמן אחרי ברכות ההפטרה בשבת, האם כך נוהגים הספרדים (שם כתב ומה שלא ראיתי נוהגים זה לא ראיה)
בברכה

תשובה:

שלום וברכה

כמובן הנושא הוא רק לגבי המברך עצמו, שאר הציבור ודאי עונים אמן, וכן מדובר בסוף הברכה האחרונה ולא בכל הברכות, ומי אני שאבוא אחר פסקו של הגר"ע יוסף שכתב שמנהג נכון הוא וכך ראוי לעשות…