הפסקת חשמל במקום העבודה

שאלה:

אני עובד מהבית, במידה ויש הפסקת חשמל האם עליי להודיע למעביד /להוריד מסך שעות העבודה את הזמן בו הייתה הפסקת חשמל? הרי אם הייתי עובד במקום עבודה ולא בבית המעביד יודע ואני איני אחראי להפסקת החשמל, מה הדין?

תשובה:

שלום וברכה,

עובד במשרד ואירע הפסקת חשמל, וישב בטל זמן מה, לפי הלכה אם הפסקת החשמל הייתה באונס, פטור המעביד לשלם עבור אותם שעות. יתכן ונהגו לשלם על כך, אבל דוקא אם העובד הגיע למקום העבודה, מאחר והגיע והתבטל ממלאכתו נהגו לשלם לו. אבל עבד מהבית, אין עילה לשלם לו, לא מצד הדין ולא מצד המנהג, ולכן אין העובד יכול לדרוש שכר עבור השעות שהיו הפסקת חשמל.

בהצלחה.

מקורות:

הפסקת חשמל במקום העבודה, אם היה אונס של בעה"ב ולא באשמתו פטור מלשלם על שעות אלו – ראה שו"ע סימן שלד.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. אשמח לדעת איך עבודה מהבית שונה מעבודה במקום עבודה מסודר? אני עובד דרך המחשב אם זה משנה.
    מדוע הפסקת חשמל במקום העבודה (נניח בית העסק) אינה כמו בבית?

  2. כמו שכתבתי, שגם במקום העבודה אין חיוב לשלם. אך ייתכן וירצה המעביד לשלם כיון שנמצא במקום העבודה ומבזבז זמן. אבל עובד שעובד מהבית התשלום על העבודה שמנפיק בפועל, ואין סיבה לשלם אם לא הנפיק עבודה בפועל.