קריאת התורה לפני שחרית

שאלה:

אני טס ביום חמישי בבוקר בשעה 6:30, כרבע שעה אחרי נץ החמה.
נראה כי לא אספיק לשמוע קריאת התורה במנין נץ.
אם ישנם עוד עשרה אנשים במצב הזה, האם מותר לארגן מנין לשמוע קריאת התורה לפני התפילה?

תשובה:

שלום וברכה

במקרה כזה ודאי אפשר לקרוא לפני התפילה כמובא במשמרת שום סי' יג ס"ק ב. חידוש גדול כתב בזה בשו"ת מהרש"ם ח"א סי' קנח, שבשעת הדחק גדול ניתן לקרוא גם קודם עלות השחר! ראה שם שהוכיח שמעיקר הדין זמנה גם בלילה שלפניו, וראה בענין זה עוד בשו"ת יביע אומר ח"ז סי' יז. כמובן כל זה בשעת הדחק וכאמור.