מעשר להורים – תבוא מארה מה הכוונה?

שאלה:

אני נוהג לתת להורים סכום כסף חודשי, עד עכשיו נתתי אותו מכסף מעשר, כעת אני רוצה בלי קשר להתחיל להפריש חומש,
השאלה מה עדיף, להפריש חומש ולתת להורים מתוך החומש,
או בגלל ״תבוא מאירה וכו׳״ – להמשיך להפריש רק מעשר, ולתת להורים מהכסף שלי ?

תשובה:

שלום וברכה

במרדכי בבא בתרא רמז תרנז מבואר שהמארה שהזכרת היא לאדם עשיר שיכול לפרנס את הוריו משלו, והוא בוחר לתת להם כספי צדקה או מעשר עני, אבל מי שאינו יכול לקחת עליו נטל זה, כמו רוב האנשים היום, אדרבה מצוה גדולה היא לו, לקיים כיבוד הורים בכספי הצדקה, וכבר אמרו חכמים לענין מצות הצדקה שהקרוב קרוב קודם. כלומר יש להקדים את ההורים לשאר עניים. לכן אין כל בעיה להפריש חומש ולתת ממנו להורים, כמובן הכל במידה וכדבריך הם נצרכים לכספי צדקה.

בהצלחה!