זינתה שלא כדרך העולם

שאלה:

אשה שהיתה עם אחר,
אך הגבר היה עם 'קונדום', האם חל עליה ג"כ האיסור להיות עם בעלה,
ומה הדין בשלא כדרכה באופן הנ"ל,

וכן איפה נמצא הגדר בין אשה שנאנסה – שמותרת לבעלה, ובין אשה שזינתה.
זאת אומרת, אם אשה נאנסה, אבל תכל'ס היא נהנתה – איזה גדר יש לה?

תשובה:

שלום רב,

א. ביאה אוסרת את האישה בין אם זה כדרכה ובין אם לאו, ההנאה אינה רלוונטית בנושא זה ישנם גדרים. ראה שו"ע אבה"ע סי' כ'. וראה שם באוצר הפוסקים שצידדו כל הפוסקים לומר שקונדום אינו נחשב לחציצה ולכן האישה נאסרת גם כאשר היא קיימה יחסי אישות עם קונדום.

אישה שנאנסה אינה אסורה לבעלה (אם אינו כהן) וגם כאן אין זה רלונונטי אם היא נהנתה או לא. העובדה שהמעשה נעשה בניגוד לרצונה אינה נאסרת על בעלה וזה נלמד הפסוק. להיפך בגמרא אף יש הדגשה שלמרות שהיא נהנתה אם המעשה היה באונס אינה נאסרת