שימוש במגנט קודש לצורך הדבקת מודעה

שאלה:

האם מותר לתלות מודעה על המקרר על ידי ש"מדביקים" אותה עם מגנט שיש עליו ברכה. למשל יש לנו מגנט ענק של ברכת מעין 3 וכן של ברכת הפרשת חלה. אני רוצה לנצל את המגנטים האלו כדי להצמיד למקרר איזשהו פתק ולכן מכסה חלק מהפתק מתחת למגנט. זה מותר או בזיון לברכה?

תשובה:

שלום וברכה

לכאורה ברור שהדבר אסור בתכלית. ראה ס' גנזי הקודש פרק ג הרבה מאוד דוגמאות מברי הפוסקים לשימושי חול שאסורים בספר קודש – להשען עליו, להניח בתוכו דברי חול, להגן מהחמה, ליישר ספרים אחרים ועוד.

יום טוב.