ההורים לא מרשים לישון בסוכה – האם ישמע להם?

שאלה:

שלום וברכה רציתי לשאול מה דעת הרב עובדיה יוסף זצ "ל בעניין של שינה בסוכה בבן גדול כשההורים לא מסכימים לו לישון בסוכה. בבקשה אם אפשר מקורות.

תשובה:

שלום וברכה

השינה בסוכה היא חיוב גמור ראה שו"ע סי' תרלט סעי' ב, שנאמר "תשבו כעין תדורו", אין היתר כלל לישון מחוץ לסוכה, למעט בארצות הקרות שזה בלתי אפשרי. לכן הדין בזה כמו כל דבר איסור שהאב אומר לבנו שאין כל היתר לשמוע בקול האב, לפי שגם הוא מחוייב בכבודו של הקב"ה ובשמירת מצוותיו, וכדברי הגמרא הידועים [ב"מ לב א] שאם היה כהן ואומר לו אביו להטמא בבית הקברות אינו רשאי לשמוע לו. אין בזה דעה מיוחדת לגר"ע יוסף שכן הדברים פשוטים. אלא שבענין זה צריך להיות חכם ונבון ולנהוג בכבוד, להסביר להורים שאין כל היתר לישון מחוץ לסוכה ואתה לא יכול לוותר, אבל לדבר בכבוד רב שיבינו שמדובר בענין עקרוני דתי אבל חלילה לא בשביל להתנצח איתם או לדחות את דעתם. כשיראו שחשוב לך הדבר מאוד אני מניח שיתפשרו.