שימור אתרוג בהקפאה לשנה הבאה

שאלה:

האם מותר לשמר אתרוג בשעוה כפי שמביא בערוך השלחן תרח ד? כי שם מעלה דבש באיסור כבוש וכן הוא בבית השואבה כט"ז והוא אחד משבעה … כמו כן שמעתי להשים אתרוג בניילון וקום משמר האתרוג לשנה הבאה, האם נתן לסמוך על זה כמו על שעוה בלא חשש ואפילו בלי בדיקה?

תשובה:

שלום וברכה

אם הערוך השלחן כבר כתב שאין לסמוך על המקילים מי אנחנו שנבוא אחר המלך… ניילון לא יועיל, השאלה היותר אקטואלית היא לגבי הקפאה, ובזה, מעיקר הדין, אם נשמרו בקירור ללא מים או בהקפאה מותר להשתמש בשנה הבאה, אלא שבשו”ת אגרות משה ח”א סי’ קפה כתב שהמציאות מוכיחה שתוך ימים מועטים ממש זה מתעפש, ולכן גם לפני שהתעפש זה קצת בחזקת רקוב ואין להשתמש. ראה שם.

הצטרף לדיון

תגובה 1