לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

טומאת המים אחרי נטילת ידיים

שאלה:

שלום רב,
1. ילד שנוטל בגיגית בחדרו, האם יש בעיה שהמים יטפטפו מחוץ לגיגית, וכיצד לנהוג? כלומר מתוך הנחה שיש מים שטפטפו על הכסא שהגיגית עליו או על הרצפה? סביר להניח שאחרי זמן מה זה התייבש.
2. כשאני באה לחדרו כדי לרוקן את הגיגית, האם אני צריכה להיזהר לא לגעת בטיפות שנפלו על שפת הגיגית? ואם נגעתי, ליטול שנית?
3. האם בשבת בבוקר מותר לי לרוקן את המים או לפחות להוציא את הגיגית למקום אחר, כי זה עלול להפריע בהמשך?

תשובה:

שלום וברכה

  1. אם טיפטפו מים יש לנגב, אם התייבש אין בעיה, אבל לכתחילה יש ללמדו שיש בזה רוח רעה וסכנה לדרוך על זה, ולכן העצה היא להניח על הברכיים מגבת גדולה ועל זה להניח את קערת המים וכך לא יתיז על הריצפה…
  2. אין חיוב ליטול שנית אבל יש לרחוץ ידים לפני שנוגעים במאכל.
  3. מותר לרוקן זה מוגדר כגרף של רעי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. תודה, אבל הכוונה רק למים שטפטפו תוך כדי נטילה. נכון? עם המים שמטפטפים מהידיים אחרי שנטלתי ולפני הניגוב אין בעיה. נכון?

  2. כשנוטלים בכמות גדולה אין בעיה כיון שהם כבר אחרי הרביעית של הפעם האחרונה, יש אגב שמקפידים ליטול ארבע פעמים כדי להעביר את המים האלו.