חימום דג עם רוטב בשבת

שאלה:

לכבוד הרב
אני רוצה בשבת לחמם דג שיש עליו מעט רוטב לסעודה שלישית באופן המותר מצד נתינה בתחילה
מה הגדר הכמות למעשה להלכה מצד בישול והאם לא נכשל בבורר בהפרדה

האם יש פתרון לערות מים מכלי שני על הדג ואז כאשר הרוטב רותח יס'ב להשים על הפלטה

תשובה:

שלום וברכה

אכן אין לחמם את הדג אא"כ הסרנו ממנו את הרוטב לגמרי [הגר"ש וואזנר מדבר על הלחות השומנית שעל קוגל איטריות ואומר שזה בסדר ולא נחשב לח… אבל ממשות רוטב אפילו מועטת מאוד היא ודאי דבר לח לפי שיטתו], והסרת הרוטב באופן זה בהכרח כרוכה באיסור בורר. לכן, יש לאכול בסעודה שלישית את הדג קר, או להניחו במקום מוגבה מאוד באופן שודאי לא יגיע ליד סולדת רק יכול להפשיר מעט.

לא יעזור לערות מים מכלי שני, כי כלי שני אינו מבשל, וכשתשים על האש זה יתבשל.