פתיחת דלת אלקטרונית בשבת עם מפתח

שאלה:

בבניין בו אני גרה ישנן 2 משפחות שומרות שבת.
בבניין דלת כניסה עם קידוד ובנוסף ניתן לפתוח את הדלת עם מפתח רגיל.
הדלת נפתחת עם ידית מבחוץ.
האם מותר להשתמש במפתח רגיל?

תשובה:

שלום וברכה

אם מדובר במקום שיש עירוב וניתן לטלטל חפצים ברחוב, והדלת נפתחת במפתח באופן רגיל, ולא שהמפתח מקיים פעולה חשמלית כמו בנעילה המרכזית של הרכב וכדומה, אני לא רואה כל בעיה, זה בעצם הפתרון המוצע בכל בית בו יש דלת אלקטרונית ליצור מצב שבו ניתן לפתוח את הדלת גם במפתח, זו הדלת הרצויה, רק תבררי שהמפתח הוא אכן רגיל ולא מבצע פעולה חשמלית.